Στοιχειακή για μαγικά ξόρκια.

Πολλοί άνθρωποι που κάνουν πρακτική μαγείας τους αρέσει να χρησιμοποιούν στοιχεία  για τα μαγικά ξόρκια, δεδομένου ότι είναι μια πολύ φυσική μορφή μαγείας. Είναι επίσης πολύ ευκολότερο να μάθεις (και να θυμηθείς) τα βασικά χαρακτηριστικά και τις ιδιότητες των 4 στοιχείων αντί να μάθεις εκατοντάδες άλλες αντιστοιχίες για τις πέτρες βότανα ή έλαια. Αν και μπορεί να είναι απλούστερη από ότι κάποιες άλλες μεθόδους, η στοιχειακή για τα μαγικά ξόρκια μπορεί να είναι ακόμη και ποιο ισχυρό.

Αέρας.
Πρώτα απ 'όλα, έχουμε το στοιχείο του αέρα. Οι ιδιότητες που αντιπροσωπεύει ο αέρας περιλαμβάνουν: ιδέες, έμπνευση, τη δημιουργικότητα, την ευφυΐα, τα ταξίδια, την ελευθερία, νέα ξεκινήματα και πνευματική διαύγεια. Αν θέλετε ένα ξόρκι για οποιαδήποτε από αυτές τις ιδέες, θα πρέπει να ενσωματώσει τον αέρα στην μαγεία σας. Είδη όπως τα φτερά, τα κουδούνια, τα θυμιάματα και χαλαζία έχουν όλα τα χαρακτηριστικά του αέρα. 

Γη.
Επόμενη είναι η γη. Αυτό είναι ένα στοιχείο που ξεχωρίζει για τη γείωση, όλες οι μορφές της φύσης, τα χρήματα και την ευημερία, την ανάπτυξη των κανόνων και την ευθύνη. Αν θέλετε να αντιπροσωπεύσετε τη γη στο βωμό σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πεντάλφα, πέτρες, ή ένα μπολ με χώμα ή ορυκτό αλάτι. Για ξόρκια γη, τα κρύσταλλα και τα βότανα που χρησιμοποιούνται συχνά, δεδομένου ότι είναι φυσικά στοιχεία απευθείας από τη γη.

Φωτιά.
Έπειτα  για στοιχειακά μαγικά ξόρκια είναι φωτιά. Τα Ξόρκια με το Κερί είναι τα πιο δημοφιλές είδος της μαγείας για τα μάγια, και είναι ένα καλό παράδειγμα της χρήσης με την φωτιά. Φωτιά θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για ξόρκια που αφορούν το πάθος, την ενέργεια, τη δύναμη, τη δημιουργικότητα και το θυμό. Στοιχεία για την πυρκαγιά περιλαμβάνουν κεριά (προφανώς), καθώς και ηφαιστειακό γυαλί. Για  ξόρκια Φωτιάς συνήθως περιλαμβάνουν κεριά, αλλά όχι πάντα.

Νερό.
Και τέλος ερχόμαστε στο νερό. Οι ενέργειες του νερού  χρησιμοποιείται συχνά σε ξόρκια για την αγάπη, τη γονιμότητα, τη φιλία, τη θεραπεία και τον ύπνο. Αλλά τα ξόρκια δεν απαιτούν συχνά την πραγματική παρουσία του νερού. Κρύσταλλα, όπως και γαλαζοπράσινα σπαθί κάνουν τα μεγάλα «νερό» προσθήκες, όπως και βότανα όπως το λιλά. Ένα  δισκοπότηρο είναι το συνηθισμένο εργαλείο βωμού για να εκπροσωπεί το στοιχείο του νερού. Εάν  χρειάζεστε  να χρησιμοποιήσετε το νερό σε ξόρκια νερού,   προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε  φυσικό  συλλεγμένο  νερό της βροχής.