Το τακτικό μπάνιο σε μια μπανιέρα μπορεί να αυξήσει το μαύρο κάλυμμα γύρω από ένα άτομο και να καταστεί  πιο ευαίσθητο στης αρνητικές ενέργειες.

Οι παρακάτω είναι οι λόγοι για την αρνητικότητα  στην πνευματική διάσταση της πράξης κατά τη διάρκεια ενός μπάνιου σε μια μπανιέρα:

     Όταν κάποιος παίρνει ένα μπάνιο σε μια μπανιέρα, τα σωματίδια σκόνης από το  σώμα τους  συλλέγονται στην μπανιέρα, και γι 'αυτό προσελκύει την αρνητική ενέργεια. Το απόλυτο στοιχείο νερό είναι πολύ αποτελεσματικό στην αποθήκευση τόσο θετικές όσο και αρνητικές ενέργειες. Ως εκ τούτου, η μαύρη ενέργεια συσσωρεύεται στο νερό του μπάνιου, ενώ το άτομο είναι μέσα στην μπανιέρα.  Δεδομένου ότι το νερό παραμένει σε άμεση επαφή με το άτομο για μεγάλο χρονικό διάστημα, οι θλιβερές αρνητικές  ενέργειες  μεταδίδονται στο σώμα του ατόμου μέσα από το στοιχείο του Νερού.

     Όταν ένα άτομο ξαπλώνει, μέσα στην μπανιέρα  ενεργοποιείται σε αυτούς σε μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό σημαίνει ότι η θέση ανάκλησης που παίρνει κανείς για να κάνει μπάνιο σε μια μπανιέρα προσθέτει  αρνητική επίδραση στην αύρα μας και στο πνευματικό μας επίπεδο.