Εκδήλωση μιας δαιμονικής κατοχής.

Ένα άτομο μπορεί να έχει πλήρως καταληφθεί από ένα φάντασμα (δαίμονας, διάβολος, αρνητική ενέργεια, κτλ.) και όμως τόσο από το πρόσωπο και από τους ανθρώπους γύρω του θα μπορούσαν  να είναι σε πλήρη άγνοια γι 'αυτό. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η κατοχή φάντασμα δεν αποκαλύπτει την παρουσία του, καθώς εξυπηρετεί το σκοπό του να το κρατήσει στην κατοχή του. Μόλις η κατοχή αποκαλύπτεται, υπάρχει μια πιθανότητα ότι το πρόσωπο θα συμβάλει ενεργά με προοπτική να απαλλαγεί από την κατοχή φάντασμα.


Ανεκδήλωτη δαιμονική κατοχή

Όταν λέμε ότι η κατοχή είναι φάντασμα ανεκδήλωτη, εννοούμε ότι το φάντασμα δεν έχει αποκαλύψει την παρουσία της. Εδώ η συνείδηση ​​του ατόμου είναι στο προσκήνιο, αλλά μπορεί να χειραγωγείται και ελέγχεται από το φάντασμα όποτε θέλει.


Δηλωτικού δαιμονική κατοχή

Λέγοντας ότι ένα φάντασμα που κατέχουν είναι πρόδηλο, εννοούμε ότι έχει εμφανιστεί και η συνείδηση ​​του είναι στο προσκήνιο. Εδώ η συμπεριφορά του προσώπου που μπορεί ή δεν μπορεί να μεταβληθεί. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η συνείδηση ​​του ατόμου παίρνει την πίσω θέση. Το άτομο είναι σε θέση  συνειδητή ή μη συνειδητή του τι συμβαίνει, αλλά δεν έχει τον έλεγχο των οργάνων του κινητήρα. Σε περιπτώσεις όπου η κατοχή έχει διάρκεια ζωής του ατόμου από την προσωπικότητα του το φάντασμα είναι τόσο λιωμένο με εκείνο του ότι ακόμα και όταν εκδηλώνεται πλήρως θα φαίνεται ως αν η συνείδηση ​​του ατόμου είναι στο προσκήνιο, δηλαδή  δεν υπάρχει καμία σημαντική αλλαγή στη συμπεριφορά.

Σημείωση: Εδώ έχουμε χρησιμοποιήσει τον όρο δηλωτικό και ανεκδήλωτη, σε συνεργασία με τα φαντάσματα που διαθέτει ένα άτομο. Ωστόσο, η λέξη δηλωτικό και ανεκδήλωτη μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί και με θετικές ενέργειες.