Ανάδρομος είναι ένας πλανήτης όταν παρουσιάζει ανάποδη κίνηση σε σχέση με την γη...όταν έχουμε αναδρομή πλανήτη,ουσιαστικά δεν έχουμε την ορθή φορά και βλέπουμε να δημιουργούνται ζητήματα στον τομέα που αφορά.

Όταν έχουμε ανάδρομο Ερμή παρατηρούμε καθυστερήσεις σε ότι έχει να κάνει με επικοινωνίες και το εμπόριο,με αγοραπωλησίες ακινήτων κτλ.Ο Ερμής γίνεται ανάδρομος περίπου τρεις με τέσσερις φορές τον χρόνο.Καλύτερα να απέχουμε από εργασίες που σχετίζονται με την επικοινωνία,όταν έχουμε ανάδρομο τον Ερμή.

Όταν έχουμε ανάδρομη Αφροδίτη βλέπουμε πως δημιουργούνται μικρο παρεξηγήσεις στον συναισθηματικό τομέα,γιαυτό φροντίζουμε όσο είναι εφικτό να μην πραγματοποιούμε εργασίες που αφορούν στον τομέα έρωτα.

Όταν έχουμε ανάδρομο Κρόνο επικρατεί αδικία σε διάφορα ζητήματα,παρατηρούμε μια γενική υπερβολή και δεν μπορούμε να ξεκαθαρίσουμε σωστά υποθέσεις μας και πράγματα που μας βαραίνουν.

Όταν έχουμε ανάδρομο Δία δεν μπορούμε να αφήνουμε τίποτα στην τύχη...πρέπει όλες μας οι κινήσεις να είναι οργανωμένες και συντονισμένες γιατί δεν θα γίνει κανένα θαύμα και ούτε θα έρθει βοήθεια από εκεί που δεν το περιμένουμε.Στο ανάδρομο Δία δεν ευνοούνται οι εργασίες που έχουν να κάνουν με επαγγελματικά και οικονομικά.

Γενικά όταν ένας πλανήτης γίνεται ανάδρομος, τα χαρακτηριστικά πού αυτός αντιπροσωπεύει αλλοιώνονται. Μερικά καλά χαρακτηριστικά “εξασθενούν” και μερικά από τα άσχημα χαρακτηριστικά του γίνονται εντονότερα

Και μια σημείωση: οι μοναδικοί πλανήτες που δεν γίνονται ανάδρομοι ποτέ είναι ο Ήλιος και η Σελήνη.