Η τρίτη τελετουργικό, γνωστό ως "λήψη του πολεμιστή», είναι μια τελετουργία, όπου η κίνηση λαμβάνει αντικείμενα από τους babalawo που εκπροσωπεί τους πολεμιστές? Σίδερο εργαλεία να αντιπροσωπεύουν Oggun, Λόρδος του σιδήρου? Ένα τόξο και τα βέλη του σιδήρου που εκπροσωπεί Ochosi, το Θεία Hunter?. και ένα δισκοπότηρο σιδήρου που στέφεται από ένα μικρό κόκορα να εκπροσωπεί τον Osun, ο αγγελιοφόρος των Obatalá. Αυτό το τελετουργικό ξεκινά μια τυπική και τη δια βίου σχέση ότι η κίνηση θα έχει με αυτούς τους Orishas, ​​όπως η Orisha  αφοσιώνονται για την προστασία και παροχή για την κίνηση στο δρόμο του.

Η τελευταία τελετή έναρξης της διαδικασίας είναι γνωστή ως Asiento [άνοδό της στο θρόνο], και είναι το πιο σημαντικό και το πιο μυστικοπαθείς στην  Σαντερία τελετουργικό, όπως είναι η τελετή όπου ο iyamo (νύφη) γίνεται "αναγεννηθεί" στην πίστη. Αυτή η τελετουργία είναι το αποκορύφωμα των προηγούμενων τελετουργίες, και δεν μπορεί να γίνει αν οι άλλες δεν έχουν ολοκληρωθεί. Πριν από την τελετή, το άτομο θεωρείται ότι είναι ακάθαρτο και καλείται να "πεθαίνουν" από το παλιό εαυτό τους. Asiento είναι μια διαδικασία καθαρισμού και με την οποία ο μάντεις ξεκίνα να  γίνεται σαν ένα νεογέννητο μωρό και ξεκινά μια νέα ζωή της βαθύτερης ανάπτυξης στην πίστη.

Μόλις η κίνηση έχει ολοκληρωθεί? Υπάρχει χρόνος μακρά περίοδο αναμονής, γνωστή ως ΕΒΟ del ano, στην οποία ο νέο διορισθείς Ιερέας και Ιέρεια δεν μπορεί να εκτελέσει καθαρμούς και άλλα ένδικα μέσα. Είναι ένας χρόνος όπου η Iyawo ή νύφη του Orisha πρέπει να ακολουθήσει μια αυστηρή αγωγή του φορώντας όλο λευκά και πρέπει να αποφεύγεται η φυσική επαφή με εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει. Μόλις η ΕΒΟ del ano έχει ολοκληρωθεί θα υπάρξει τέλος του χρόνου τελετή, η οποία θα επιτρέψει τον ιερέα ή ιέρεια να ζητήσει τη γνώμη των πελατών, εκτελούν καθαρμούς, παρέχουν ένδικα βοηθήματα και εκτέλεση μυήσεις. Και σύμφωνα  "θα θεωρούνται επίσης ως βασιλιάς στην θρησκεία, επειδή θεωρήθηκε ότι οι εκπρόσωποι των Orishas και είναι αρμόδιος για να συνεργαστεί με τις δυνάμεις των Orishas στο ακέραιο.