Τελετουργίες και τελετές

Η Σαντερία δεν χρησιμοποιεί ένα κεντρικό δόγμα για τις θρησκευτικές πρακτικές της? Γίνεται κατανοητό από την άποψη της τελετουργικά και τις τελετές της. Αυτές οι τελετές και τελετές λαμβάνουν χώρα σε αυτό που είναι γνωστό ως ένα σπίτι-ναού ή Casa de Santos (σπίτι των αγίων). , επίσης γνωστό ως ile. Οι περισσότεροι iles είναι στα σπίτια των Ιερείς και Ιέρειες. Τα ιερά Ile χτισμένο, από τους ιερείς και ιέρεια, στις διάφορες Orishas που δημιουργεί ένα χώρο για τη λατρεία, που ονομάζεται igbodu (βωμός). Σε μια igbodu υπάρχει μια οθόνη τριών διαφορετικών θρόνων [ντυμένο με μπλε ρουά, λευκό και κόκκινο σατέν] που αντιπροσωπεύουν τις θέσεις των βασιλισσών, των βασιλιάδων και του θεοποιημένου πολεμιστή.

Κάθε ile, αποτελείται από αυτούς που αναζητούν περιστασιακά καθοδήγηση από τους Orishas, ​​καθώς και για όσους βρίσκονται στη διαδικασία να γίνουν ιερείς. 

Για να γίνεις  Santera ή Santero (ιερέα ή ιέρεια της σαντερία), ο ιδρυτής πρέπει να περάσει ένα χρόνο εντατικής βίου και διαδικασία μύησης?  στην οποία, η διδασκαλία των δεξιοτήτων τελετουργικό και ηθική συμπεριφορά συμβαίνει άτυπα και μη λεκτικά. Κατ 'αρχάς, η πρωτοβουλία περνά μέσα από αυτό που ονομάζεται ένα τελετουργικό καθαρισμού, όπου οι εμπνευστές Padrino (ο νονός) καθαρίζει το κεφάλι με ειδικά βότανα και νερό. Η Padrino τρίβει τα βότανα και το νερό σε ένα συγκεκριμένο μοτίβο των κινήσεων στο τριχωτό της κεφαλής. Ωστόσο, εάν ένα άτομο εισέρχεται στην Σαντερία για την ανάγκη της θεραπείας, που θα υποβληθεί το rogacion de la Cabeza (ευλογία του κεφαλιού), στο οποίο το νερό καρύδας και το βαμβάκι που εφαρμόζεται στο κεφάλι για να το καθαρίσει.  Το τελετουργικό  ο καθαρισμός της κεφαλής δροσίζει και αναζωογονεί ολόκληρο το πρόσωπο, όπου ο ιδρυτής γεννιέται ξανά. Μόλις καθαριστεί, υπάρχουν τέσσερις βασικά μυστηριακές τελετές και στον  εντολέα  θα πρέπει να υποβληθούν, οι οποίες είναι:. Την απόκτηση του beaded κολιέ, την παραλαβή της Eleggua, την παραλαβή του πολεμιστή, και κάνοντας άγιος.