Χρυσός αριθμός

Χρυσός αριθμός

Φ - O χρυσός αριθμός. Εισαγωγή στην Παγκόσμια σταθερά (i)

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 20/09/2001 . Αναγνώσεις: 10570
 
Ξεκινάμε το αφιέρωμα μας στο ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ γνωστό και ως Φ για τον οποίο πολύ λίγοι γνωρίζουμε πολύ λίγα. Το αφιέρωμα μας δεν γνωρίζω την έκταση και την επαρκή κάλυψη που θα έχει επί του θέματος . Λάβετε υπόψη σας ότι δεν είμαι Μαθηματικός... asxetos ναι.... Θα προσπαθήσουμε να καταγράψουμε το σύνολο των περιπτώσεων /αναφορών όπου "εμφανίζεται" ο αγαπημένος μου αριθμός .Οσοι δεν έχετε ακούσει ξανά για τον ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ να είστε σίγουροι ότι θα μείνετε έκπληκτοι ....
Φ - O χρυσός αριθμός. Εισαγωγή στην Παγκόσμια σταθερά (i)
O αριθμός Φ έχει πάρει το όνομα του - Συμβολισμό από τον ΦΕΙΔΙΑ , ο οποίος ήταν ο πρώτος που τον χρησιμοποίησε . Ο Φειδίας ήταν Αθηναίος Γλύπτης (5ος αιώνας π.Χ) και στενός συνεργάτης του Περικλή (Τρία αγάλματα της Αθηνάς έστεισε ο Φειδίας στην Ακρόπολη: την Πρόμαχο, τη Λημνία και τη Χρυσελεφάντινη .... Όμοιο σε μέγεθος και υλικά κατασκευής ήταν και το άγαλμα του χρυσελεφάντινου Δία της Ολυμπίας, έργο του ίδιου γλύπτη και ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου.)

Πατέρας του ΧΡΥΣΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ - Φ - είναι ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ .

Ο Πυθαγόρας (585 - 500 π.Χ.) γεννήθηκε στη Σάμο, αλλά έζησε και έδρασε στον Κρότωνα της Κάτω Ιταλίας.Ο Πυθαγόρας είναι ένας από τους μεγαλύτερους αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους και ιδρυτής της Πυθαγόρειας σχολής.Ο Πυθαγόρας είναι ο πρώτος που ονόμασε τον εαυτό του "φιλόσοφο" και ο πρώτος που ανακάλυψε τα μουσικά διαστήματα από μία χορδή , ανύψωσε την γεωμετρία σε ελεύθερη επιστήμη, γιατί θεώρησε τις αρχές της από πάνω προς κάτω και όχι με βάση τα υλικά αντικείμενα.. Για τους πυθαγόρειους η ουσία των πραγμάτων βρίσκεται στους αριθμούς και στις μαθηματικές σχέσεις.

- Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ και η "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" .

Την φράση "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" σίγουρα την έχετε ακούσει. Χρησιμοποιείται ευρύτερα και σημαίνει να "βρούμε την σωστή λύση" , την κατάλληλη λύση δηλαδή που πρέπει ή που ταιριάζει σε κάποιο πολιτικό ή κοινωνικό ή οικονομικό θέμα κ.λ.π. Η "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" όμως έχει "ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ " , είναι γνωστή ως το "γεωμετρικό πρόβλημα" της "Χρυσής Τομής" .

Το πρόβλημα της "ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ" έχει ως εξής (με απλά λόγια) :

Να διαιρεθεί ένα ευθύγραμμο τμήμα σε μέσο και άκρο λόγο , δηλ σε δύο μέρη τέτοια (μη ίσα μεταξύ τους) , ώστε το ένα να είναι μέσο ανάλογο του ευθύγραμμου τμήματος και του άλλου μέρους.
Ακόμα πιο απλά ...: Να διαιρεθεί (το ευθύγραμμο τμήμα) σε εκείνο το σημείο όπου ο λόγος του "μικρότερου τμήματος" προς "το μεγαλύτερο τμήμα" να είναι ΙΣΟΣ με τον λόγο του "μεγαλύτερου τμήματος" προς το "συνολικό μήκος του τμήματος " .!!! ή αντιστρέφοντας τα κλάσματα ...
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ = ΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΜΗΚΟΣ (ΟΛΟ) ΠΡΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΜΗΜΑ.
Με την γεωμετρική κατασκευή του διαίρεσης (τομής) ενός ευθύγραμμου τμήματος σε ΜΕΣΟ και ΑΚΡΟ λόγο ασχολείται ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ στο σύγγραμμα του "ΣΤΟΙΧΕΙΑ" και το θέτει ως εξής :
"Nα διαιρεθεί ευθύγραμμο τμήμα σε δύο μέρη τέτοια , ώστε το ορθογώνιο που έχει βάση το δεδομένο ευθύγραμμο τμήμα και ύψος το μικρότερο από τα δύο τμήματα , να είναι ισοδύναμο προς το τετράγωνο που έχει πλευρά το άλλο τμήμα" .
Ο όρος "ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ" για το πρόβλημα αυτό καθιερώθηκε το 1835 , επειδή θεωρήθηκε ότι με την τομή αυτή έχομε το κριτήριο του ΩΡΑΙΟΥ στην Αρχιτεκτονική , στην Ζωγραφική και γενικά σε όλες τις ΤΕΧΝΕΣ και όχι μόνο όπως θα διαπιστώσουμε στα επόμενα άρθρα μας.
Κατά τον ΙΕ αιώνα ο Λούκα Πατσιόλι χρησιμοποιεί ευρύτατα την τομή αυτή στα συγγράμματα του για τα κανονικά στερεά σώματα και την ονομάζει "ΘΕΙΚΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑΝ" (δεν έχει και άδικο...)
Με εκτίμηση, Asxetos ! - info@asxetos.gr - www.asxetos.gr -

Αριθμολογία & ερμηνεία Ονοματεπώνυμου

Αριθμολογία & ερμηνεία Ονοματεπώνυμου

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 29/01/2012  
 
Υπολογίστε online τι σημαίνει το όνομα και επώνυμο σας, σύμφωνα με την Πυθαγόρεια αρίθμηση, όπου κάθε γράμμα αντιστοιχεί σε έναν αριθμό. Αρα το ονοματεπώνυμό μας μπορεί να μεταφραστεί σε έναν λεξάριθμο, προσθέτοντας τους αριθμούς που προκύπτουν από κάθε γράμμα που εμπεριέχει. Αριθμολογία και αριθμοσοφία.
Αριθμολογία & ερμηνεία Ονοματεπώνυμου

Σχόλια

Η χρησιμότητα των αριθμών προηγείται χρονολογικά των γραμμάτων και η φιλοσοφία της Αριθμολογίας είναι πολύ παλιά. Οι αριθμοί κι οι αριθμητικές αξίες των γραμμάτων αναλύθηκαν για τα συμβολικά τους νοήματα και τους μεταφυσικούς κραδασμούς τους. Ιδιαίτερης σπουδαιότητας είναι η ανάλυση του ονόματος του ατόμου, καθώς το όνομα περικλείει τα πλέον σημαντικά κλειδιά για τα γνωρίσματα του χαρακτήρα και τις προδιαθέσεις των ψυχολογικών δομήσεων.
Ο βασικός τύπος της αριθμολογίας περικλείει το άθροισμα των αριθμών της ημερομηνίας της γέννησης μαζί με το έτος γέννησης, για να δώσει έναν απλό αριθμό, το "μονοπάτι της ζωής". Συνεπώς το άθροισμα των ισοδύναμων γραμματοαριθμητικών αποδόσεων του αλφαβήτου για να επιτευχθεί ένας απλός αριθμός της "έκφρασης" του προσώπου.
Πυθαγόρας, ο Δάσκαλος των μαθηματικών της Αρχαίας Ελλάδας, του οποίου τα θεωρήματα της γεωμετρίας είναι ακόμα χρήσιμα στους τωρινούς μελετητές, ήταν επίσης ένας μεγάλος διδάσκαλος της Αριθμολογίας. Το Πυθαγόρειο σύστημα της Αριθμολογίας χρησιμοποιούσε τον ακόλουθο πίνακα για να βρεθούν οι αριθμολογικές αξίες κάθε γράμματος.
Αντιστοιχεία αριθμών με γράμματα
1 2 3 4 5 6 7 8 9
Α Β Γ Δ Ε
Z H Θ
Ι Κ Λ Μ Ν Ξ Ο Π Ρ
Σ Τ Υ Φ   Χ Ψ Ω


Με εκτίμηση, Asxetos ! - info@asxetos.gr - www.asxetos.gr -

O χρυσός αριθμός - Φ - και οι πλανήτες (vi)

Χρυσός αριθμός

O χρυσός αριθμός - Φ - και οι πλανήτες (vi)

Μέρος 6

Ημερομηνία Δημοσίευσης: 25/09/2001 . Αναγνώσεις: 21466
 
Ρε μπας και Φ ;; (Εως το 1772 υπήρχαν μόνο 6 γνωστοί Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος (με την Γη μαζί) . Ο καθηγητής Τίτιους στο Βίττενμπεργκ πειραματιζόμενος με μία ακολουθία αριθμών ανακάλυψε μία ακολουθία αριθμών που προσδιόριζε με ικανοποιητική προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο !!)
O χρυσός αριθμός - Φ - και οι πλανήτες (vi)
Περνάμε στο τελευταίο μας άρθρο για τον ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ Φ , παρά το ότι ξεκινώντας το αφιέρωμα δεν είχα την πρόθεση να προχωρήσω και τόσο πολύ το αφιέρωμα μας.... για Φ λόγους. Ολα ξεκίνησαν πριν 10 έτη , ένα δώρο ..., ένα βιβλίο ενός καθηγητή του ΕΜΠ , που δυστυχώς έχω χάσει ... "Οι πυραμίδες , το Φ και το Ηλιακό μας σύστημα.." κάπως έτσι λεγόταν ,κρίμα , τέλος πάντων ...πάμε.

Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Στην ζωή μας συναντάμε πολλούς Προέδρους , σκύλους και Νόμους . Νόμους για ότι μπορούμε να φανταστούμε , Νομικούς , Μηχανικούς , Οικονομικούς κ.λ.π .
Στην ΦΥΣΙΚΗ ή μάλλον καλύτερα στην ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗ (δεν ξέρω εάν το λέω καλά... ποτέ δεν τις συμπάθησα... δύσκολα πράγματα αδερφέ μου..) , δεν υπάρχει κάποιος αξιόπιστος ή καλύτερα ακριβής Νόμος που να προσδιορίζει / να υπολογίζει τις αποστάσεις μεταξύ των Πλανητών του Ηλιακού μας Συστήματος.
Σας κάνει εντύπωση ; Και σε εμένα .... πριν 10 χρόνια ... , βέβαια είναι Φυσιολογικό εάν αναλογιστείτε ότι οι Πλανήτες έχουν ελλειπτική τροχιά για λόγους όπως (υποθέτω) βαρύτητας και έλξης μεταξύ τους .Και πως να προβλέψεις αποστάσεις από σημεία - πλανήτες που δεν ακολουθούν ομαλή τροχιά αλλά ελλειψοειδής ; . Τέλος πάντων ... , όταν αναφερόμαστε σε αποστάσεις πλανητών αναφερόμαστε σε ΜΕΣΟΥΣ ΟΡΟΥΣ (μην με ρωτήσετε πως ακριβώς υπολογίζεται ...) .

Β. ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Η συνήθης μονάδα μέτρησης των πλανητών μεταξύ τους και της απόστασης τους από τον Ηλιο καλείται ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ , ως ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ έχει οριστεί η απόσταση του Πλανήτη ΓΗ από τον ΗΛΙΟ . Η απόσταση αυτή είναι 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα. Αρα , μία ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ = 150 εκατομμύρια χιλιόμετρα = απόσταση της Γης από τον Ηλιο . Η ΓΗ απέχει δηλαδή από τον ΗΛΙΟ μία (1) ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ .

Γ. Ο νόμος του Μπόντε & Τίτιους .

Εως το 1772 υπήρχαν μόνο 6 γνωστοί Πλανήτες του Ηλιακού μας συστήματος (με την Γη μαζί) . Ο καθηγητής Τίτιους στο Βίττενμπεργκ πειραματιζόμενος με μία ακολουθία αριθμών ανακάλυψε μία ακολουθία αριθμών που προσδιόριζε με ικανοποιητική προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο !! Από τότε έως σήμερα ο Νόμος αυτός (Ο νόμος του Μπόντε & Τίτιους) η ακολουθία αυτή , είναι ότι καλύτερο έχει επιδείξει η επιστήμη για τις αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο . Μα τι ανακάλυψαν (;) αυτοί οι Μπόντε και Τίτιους ;

Δ. Η ακολουθία του Τίτιους

Ο Τίτιους έκανε τα εξής βήματα για δημιουργήσει την ακολουθία του.
Με βάση το 3 δημιούργησε μία ακολουθία πολλαπλασιάζοντας επί 2 κάθε φορά ....
0 3 6 12 24 48 96 192 384
Πρόσθεσε σε κάθε όρο το 4 
4 7 10 16 28 52 100 196 388
Διαίρεσε μετά ... κάθε όρο της ακολουθίας με το 10  ....
0,4 0,7 1,0 1,6 2,8 5,2 10,0 19,6 38,8

Ε. Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Αυτή η ακολουθία : 0,4 - 0,7 - 1,0 - 1,6 - 2,8 - 5,2 - 10,0 προσδιόριζε με μεγάλη προσέγγιση τις αποστάσεις των έως τότε 6 γνωστών πλανητών από τον Ηλιο , η μέτρηση αναφέρεται σε ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ . Αρα ο όρος / τιμή της ακολουθίας = 1 αντιστοιχεί στον Πλανήτη ΓΗ αφού όπως έχουμε πει ως ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ έχει οριστεί η απόσταση του Πλανήτη ΓΗ από τον ΗΛΙΟ.
Πράγματι είχε δίκιο το Τίτιους , στην πραγματικότητα οι αποστάσεις των πλανητών από τον Ηλιο έχουν ως εξής :
ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ -
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 0,387 0,723 1 1,524 2,8
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ "ΤΙΤΙΟΥΣ" 0,4 0,7 1 1,6 δεν υπάρχει πλανήτης
2,8
| ΔΙΑΦΟΡΑ | 0,013 0,023 0 0,076 -
ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
5,203 9,539 19,18 30,06 39,53
5,2 10 (δεν είχαν ανακαλυπτεί το 1772)
19,6 38,8 77,2
0,003 0,461 0,42 8,74 37,67

ΣΤ. Ο Μπόντε και ο Νόμος του

Οπως βλέπετε ήταν τέτοια η ακρίβεια της ακολουθίας του Τίτιους που οι επιστήμονες πείστηκαν για την εφαρμογή της "ακολουθίας". Ο Γερμανός καθηγητής Γιόχαν Ελερτ Μπόντε ασχολήθηκε πολύ ενεργά με αυτή την ακολουθία ώστε να καταγραφεί σαν δικός του Νόμος , η ακολουθία του Τίτιους. Ολα καλά... αλλά στην τιμή 2,8 δεν υπήρχε κανένας πλανήτης του Ηλιακού συστήματος ... "δεν μπορεί να είναι λάθος" ...σκέφτηκαν ... και βάλθηκαν οι επιστήμονες να αποδείξουν την ύπαρξη του πλανήτη που βρισκόταν 2,8 Αστρονομικές μονάδες από τον Ηλιο .
Τα κατάφεραν ;
Ναι τα κατάφεραν !! , έχει αποδειχθεί ότι σε απόσταση από τον Ηλιο 2,8 Αστρονομικές Μονάδες βρίσκονται διάσπαρτοι , "μικροί πλανήτες" και διάφορα σώματα σαν υπολείμματα ενός πλανήτη που διαλύθηκε , το σύνολο αυτών των "σωμάτων" κινείται σε τροχιά γύρω από τον Ηλιο .
Ο μεγαλύτερος εξ αυτών ανακαλύφθηκε το 1801 και καλείται ΔΗΜΗΤΡΑ , ενώ μέχρι σήμερα έχουν ανακαλυπτεί άλλα 300 παρόμοια "αστεροειδή" .
Αραγε υπήρχε κάποιος πλανήτης που διαλύθηκε ; Ενα είναι το σίγουρο , η ανακάλυψη των "αστεροδειδών' σε απόσταση 2,8 Α.Μ έρχεται να ενισχύσει τον Νόμο Μπόντε και Τίτιους . Φυσικά θα με ρωτήσετε ...και ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ που εμπλέκεται ; χμμμμ ...

ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΚΑΙ Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ.

Σας θυμίζω ότι Φ=1,618033 .... και δείτε μόνοι σας τον παρακάτω πίνακα χωρίς πολλά λόγια..... (με τρόπο...)
ΠΛΑΝΗΤΕΣ     ΕΡΜΗΣ ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΓΗ ΑΡΗΣ -
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ 0,387 0,723 1 1,524 2,8
Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ "ΤΙΤΙΟΥΣ" 0,4 0,7 1 1,6 δεν υπάρχει πλανήτης
2,8
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 47,406 ΑΜ
0,013 0,023 0 0,076 -
ΔΙΑΣ ΚΡΟΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ
5,203 9,539 19,18 30,06 39,53
5,2 10 (δεν είχαν ανακαλυπτεί το 1772)
19,6 38,8 77,2
0,003 0,461 0,42 8,74 37,67

Ο ΧΡΥΣΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ Φ=1,618033...  (όπου ^ = δύναμη...) 
Πράξεις με το Φ - Ακολουθία... Φ/(Φ^3) Φ/(Φ^2) Φ/Φ Φ Φ^2
ΙΣΟΝ =  0,382 0,618 1 1,618 2,618
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 12,43 ΑΜ
0,005 0,105 0 0,094 -
Πράξεις με το Φ - Ακολουθία... Φ^3 Φ^5 Φ^6 Φ^7 Φ^8
ΙΣΟΝ =  4,235 11,089 17.93 29,024 46.96
| ΔΙΑΦΟΡΑ |
ΣΥΝΟΛΟ 12,43 ΑΜ
0,968 1,55 1,25 1,036 7,43

Σημειώνω τα εξής που θυμάμαι από το βιβλίο :

1. Oι πλανήτες "χωρίζονται" σε ζώνες ανά τρεις , η ακολουθία αλλάζει από τριάδα σε τριάδα (βλέπε Δίας - Κρόνος) .
2.Πιθανή έκρηξη του Πλανήτη μετά την ΑΡΗ να διατάραξε την ισορροπία Φ μεταξύ των πλανητών και να τους οδήγησε σε νέες τροχιές -ισορροπίες μεταξύ τους , ο Δίας ως κοντινός πλανήτης επηρεάσθηκε περισσότερο από όλους , η Αφροδίτη βρισκόταν κοντά στον πλανήτη (μην ξεχνάτε ότι μιλάμε για "τροχιές" και δεδομένου του μικρού της όγκου ...η βίαιη έκρηξη ... αλλοίωσε την τροχιά της καταλυτικά... (είναι ο μόνος πλανήτης που γυρίζει "ανάποδα" από τους υπόλοιπους)) .
3. Τα πατώματα - όροφοι της Μεγάλης Πυραμίδας "απεικονίζουν" τους Πλανήτες , οι οποίοι δεδομένης της τριαδικής σύνθεσης τους είναι 12 και όχι 10 όπως ακριβώς το 1772 νόμιζαν ότι ήταν ...6 .
Βέβαια όλα αυτά φαντάζουν εξωπραγματικά στον κοινό νου ... θα συμφωνήσω μαζί σας ...αλλά η μαγεία του όλου αφιερώματος είναι μία ....
να αναλογιστούμε ...
"ρε μπας... και Φ.... ; "

Θ. ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Φυσικά και αυτά που αναφέραμε δεν επιστημονική μελέτη , είναι μία απλή καταγραφή όσων μπορείτε να διαβάσετε και εσείς , ας μην να απορρίψουμε στο σύνολο τους , ας τα διαβάσουμε και ας κρατήσουμε ότι "αυτός ο κόσμος δεν μπορεί να είναι κάτι τυχαίο" , όπως τυχαίο δεν είναι ότι τόσες και διαφορετικές μεταξύ τους επιστήμες χρησιμοποιούν τον ΧΡΥΣΟ ΑΡΙΘΜΟ Φ .
Ξεχάστε ότι έχετε διαβάσει , απλά όταν μελλοντικά βρεθείτε στο δίλημμα να κατασκευάσετε κάτι .... όταν δείτε κάτι ωραίο .... πάρτε την μεζούρα... και το μολύβι , κάντε τις πράξεις και βγάλτε τα συμπεράσματα σας .
Με εκτίμηση, Asxetos ! - info@asxetos.gr - www.asxetos.gr -

Καθάρισμα και ασπίδα προστασίας. El Greco Mentium. 9019023244.

Καθάρισμα και ασπίδα προστασίας.

Ειδικευόμαστε στον καθαρισμό αύρας και ασπίδα προστασίας. Καθαρίζουμε για ότι χρειάζεστε. Όχι μόνο θα καθαρίσει και να αφαιρέσει την κακή τύχη της, η ζήλια, μαγεία, μαγεία και αναποδιές, αλλά να κάνετε και μια ασπίδα προστασίας  έτσι ώστε η ζωή σας να αλλάξει αμέσως. Θα δείτε πώς η ζωή σου παίρνει μια στροφή προς τη νίκη και να έχετε όσο το λιγότερα προβλήματα υγείας, τα χρήματα και την αγάπη για πάντα.
Όποια και αν είναι η περίπτωσή σας, θα έχετε πάντα τον καλύτερο καθαρισμό και την ασπίδα προστασίας για να έχετε την καλύτερη άνοδο της τύχης. ( Για να πάρετε τη δουλειά που σας ταιριάζει, για να προσελκύσετε  χρήματα, προσελκύσετε πελάτες, έγκαιρες πληρωμές, γενναιόδωρους φίλους και πελάτες, ειρήνη, αρμονία, ευτυχία, ενάντια φθόνους, κουτσομπολιό, τυράννους, για να κερδίσετε την ειρήνη με το να συγχωρέσετε τους άλλους ή να ζητήσετε, για κάθε δύσκολη κατάσταση, παρέχουμε λύσεις, άνεση, προστασία, καθοδήγηση, στους ανοιχτούς πλέων δρόμους σας.)

Θύμα μαγείας!!!

Θύμα  μαγείας!!!

Είδαμε μέσα από όλα τα χρόνια εργασίας μας στον τομέα του εσωτερισμού, αρκετές περιπτώσεις των ανθρώπων που πλήττονται από την εργασία της μαγείας και έχουμε καταλήξει σε συμπεράσματα που τώρα αποδίδουν στην ιστοσελίδα μας, έτσι ώστε να γνωρίζουμε αν ένα θύμα της μαγείας. Διαταραχές είναι τυπικό, όταν ένα άτομο είναι θύμα της μαγείας, εδώ βλέπουμε μερικά από τα συμπτώματα που μπορεί να δείχνουν ότι ο «κάποιος» έχει μια μαγεία.

Το χρώμα του προσώπου είναι ένα από τα πιο τυπικά χαρακτηριστικά, αν και μερικές φορές είναι πολύ δύσκολο να το συνειδητοποιήσουμε αυτό. Αλλά αν παρατηρήσετε ένα γκριζωπό χρώμα στο δέρμα ειδικά το πρόσωπο, που είναι μια σημαντική ένδειξη ότι "κάτι" που σας έχουν κάνει!
Χιλιάδες προβλήματα. Όταν όλα φαίνεται να πηγαίνουν προς τα πίσω αντί να πάμε μπροστά και πρόοδο. Όταν βρέχει καθημερινά προβλήματα, και τίποτα δεν φαίνεται να έχει μια λύση. Όταν δεν μπορούμε περισσότερο.

Πολλή σωματική και ψυχική κόπωση. Το πιο σημαντικό είναι η ψυχική κόπωση, όπως όταν κάποιος είναι θύμα της μαγείας για να μας βλάψουν, το μυαλό μας τρέχει πολύ πιο γρήγορα από το σώμα μας, καταναλώνουμε πολύ ενέργεια για την καταπολέμηση στο ότι συμβαίνουν στο σώμα μας και να καταπολεμήσουμε το ασυνείδητο εισβολέα!

Τρέμουν  των χεριών. Αν αυτό συμβαίνει μόνο σε ορισμένες περιπτώσεις, ένα από τα συμπτώματα που σας επιτρέπουν να γνωρίζει ότι κάτι περίεργο συμβαίνει.

Ξεχνώντας πράγματα. Όταν ένα ξόρκι για να  μας πληγώνει, είναι φυσιολογικό να ξεχνάμε τα πιο απλά πράγματα, όπως το συγκεκριμένο αντικείμενο που έχει απομείνει ή τι έπρεπε να κάνουμε την επόμενη μέρα.

Οικιακά πράγματα συνεχώς σπάνε και χωρίς νόημα. Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει συχνά,  στις περιπτώσεις αυτές σημαίνει ότι υπάρχει ένα σκοτεινό (κακό πνεύμα) στο σπίτι.

Όταν δεν υπάρχει λάμψη στα μάτια. Η έλλειψη λάμψης στα μάτια, το χρώμα στο δέρμα πιο γκρι  και μερικές φορές τρέμουν τα χέρια είναι σαφή σημάδια να διακατέχονται από μια σκοτεινή ή κακό πνεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις απαιτείται επείγουσα δράση!
Η αναχώρηση έκπληξη. Όταν ένα ζευγάρι, για παράδειγμα, καταλήγει σε μια δραματική και χωρείς λογικές εξηγήσεις στον χωρισμό, είναι στο 90 τοις εκατό των περιπτώσεων αυτός ο «κάποιος» έκανε ένα ξόρκι για να τους χωρίσει.

Όλα πέφτουν κάτω. Εάν παρατηρήσετε ότι όλα καταρρέουν σε σύντομο χρονικό διάστημα και δεν μπορούν να βρουν μια λύση σε κάτι που έμοιαζε απλό, είναι ότι είστε το θύμα της μαγείας.

Υπάρχουν πολλά άλλα σημεία που μπορεί να μας δώσει το ερώτημα κατά πόσον ένα άτομο είναι θύμα της μαγείας, Σε κάθε περίπτωση παραπάνω, πρέπει να ελέγξετε πρώτα για να δείτε και μαζί να δούμε αν πράγματι είστε θύμα  μαγείας.
Η Ελλάδα διέρχεται μια ιστορική στιγμή κορυφώθηκε η μιζέρια, η ανεργία, και η ακρίβεια πρωτογενούς εκλογές τα κόμματα της αντιπολίτευσης να επιλέξουν έναν και μοναδικό Πρωθυπουργό λίγες μέρες μετά  τις εκλογές. Η πληροφορίες και οι φήμες φιλτράρονται, είναι πολύ κακό που τα ΜΜΣ  νομίζουν ότι μας πληροφορούνε σωστά.
Θα έλεγα ότι τα αποτελέσματα, η πρόγνωση επιφυλακτική, αλλά θα είναι δύσκολο ξέρετε γιατί ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το μυστικό,  είναι πιο μακριά από τις εντάσεις που έχουν να κάνουν. Σε μερικά από τα ταξίδια  τα πράγματα  πάνε αντίθετα με ότι αναμένεται και επιστρέφεται . Στη συνέχεια αναλύει αυτά που νομίζει ότι επιτύγχανε.
Πρώτα απ 'όλα να θυμάστε ότι οι εκτιμήσεις αυτές θα ισχύουν για 28 ημέρες, δηλαδή ισχύουν μέχρι 22η του Μάρτη, όταν ξεκινούν το νέο σεληνιακό κύκλο.

Το πρώτο πράγμα που μας κάνει εντύπωση είναι ότι ο Ήλιος και η Σελήνη σε μηνιαία αγκαλιά της τονίζουν ό, τι έχει να κάνει με τον πρόεδρο, όπως αναμένεται, θα είναι η είδηση ​​του μήνα. Αλλά, λέει, αλλά κάνουνε,  και συνεχίζει να τους λέει ο πρόεδρος θα πρέπει να πάρουν μεγάλες  αποφάσεις, αυτές που καθορίζουν το μέλλον μας  και αν δεν γίνουν  παράγονται  αρνητικές συνέπειες γύρω μας. Και δεν είναι εύκολο να επιβληθείς  στον πρόεδρο  για το έργο του οι σύντροφοί του και τα τσιράκια του έχουν σημειωθεί ανάλογα με το ποια είναι η απόφαση του.
 
Για την Ελλάδα, θα είναι ένας μήνας που ο καθένας τους θα πρέπει να ξέρει το ρόλο των, και στην οποία οι κάτοικοί της θα γίνουν  μάρτυρες πράξεων, έτσι ώστε υποστηρίζει την αρχή του που λέει  Όπως μπορείτε να λάβετε. Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο η Ελλάδα  όσο και οι κάτοικοί της είναι ανάλογα με τις αποφάσεις του προέδρου, αποδυνάμωσε και αδυνατεί να ενεργήσει, χρειάζεται να ξεπεράσει τις δύσκολες καταστάσεις, πως μπορεί να ανταποκριθεί στις ενέργειες  του λαού, συμπεριλαμβανομένων των  πυρκαγιών, μάχες, επιθέσεις, ατυχήματα,απεργίες ειδικά την κυκλοφορία?   Μόνο θλίψη και χάος επιτυγχάνουν.

Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει δυσκολίες, απρόβλεπτες ενέργειες των στρατιωτών, των εργαζομένων ή των δημοσίων δυνάμεων. Περίεργα γεγονότα ή καταπλήσσω για τη δημόσια υγεία.

Η Εθνοσυνέλευση ασταθής,  υπάρχουν διλήμματα  αλλά δεν ξέρουν πώς να τα παρακάμψουν  δεν επιτρέπεται. Μπορούν να επωφεληθούν από τις φήμες, υπογραφές, έγγραφα ή ειδήσεις. Κάποιος επιστρέφει. Καινούρια  διαταγή  η οποία επίσης συνδέεται με τον αθλητισμό, διασκέδαση, ψυχαγωγία, πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Έξω θα παρακολουθούν τις ειδήσεις για τον πρόεδρο και τους πολιτικούς.

Το Ωροσκόπιο λέει ότι υπάρχουν δύο χαρακτήρες που μπορούν να επισημανθούν από τις πράξεις των ένα δεν ξέρουν τι τους γίνεται, αδιάφοροι, συμφεροντολογικών και ψεύτικων αποφάσεων, και ένα υπερασπιστές και προστάτες των αδυνάτων

Η οικονομική κατάσταση   επηρεάζει τα αποθέματα, τράπεζες, τελωνεία και τους φόρους και δεν κάνουνε τίποτα για την επιδιόρθωση των  καταστάσεων όλα εκτός ελέγχου.

Στις 20 Μαρτίου θα ανοίξει η πόρτα του ζωδιακού κύκλου του Κριού. Με την έναρξη του αστρολογικού έτους, και καθώς η χώρα είναι ένα έθνος που δίνει την εμφάνιση πως έχει μετακινηθεί σε ένα επόμενο στάδιο, αλλά είναι πολύ αδύναμη, υποχωρώντας στόχους που πρέπει να επιτευχθούν, αν δεν συμβεί αυτό, εξαρτάται εξ ολοκλήρου από το τι κάνει η κυβέρνηση. Υπάρχουν προβλέψεις των αλλαγών, έτσι ώστε να μην υπάρχει άλλη επιλογή για να κάνει επειδή έχει χτυπήσει πάτο. Επίσης παρατηρήθηκε αδυναμία στην προεδρία ή κάτι σχετικό. είναι πολύ περίπλοκο, καλύτερα να περιμένουμε λίγο περισσότερο για να  μάθουμε. Εμφανίζεται κίνδυνος πτώσεων, δυσκολία στην επικοινωνία, που σχετίζεται με την εικόνα του προέδρου. Η αντιπολίτευση είναι αδύναμη, αν και προκαλεί προβλήματα, εκείνοι που πίστευαν ότι οι φίλοι του τον πρόδωσαν .... Θα δούμε.

Η Μαντεία.. El Greco Mentium.. 9019023244...



Η Μαντεία

Αυτή είναι η τέχνη που προλέγει το μέλλον. Έχει υπάρξει σε πολλές μορφές και σε όλους τους πολιτισμούς. Οι επαγγελματίες της μαντείας  στην πάροδο των ετών επεκράτησαν  και σαν τους προφήτες,  σαμάνοι, μάγισσες, μάγους, μέντιουμ, μάγοι-γιατροί ή άτομα που λέγεται ότι έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Ειδικευμένοι μάντεις χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους και ορισμένοι υποστηρίζουν την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας, μπορεί να μην έρχονται πάντα σε μορφή πρόβλεψης, αλλά και ως συμβουλή που δίνεται θα αναδείξει τα προβλήματα που μπορεί να  παρουσιαστούν. Είναι αλήθεια ότι σε κάθε πολιτισμό μέχρι σήμερα  πάντα υπήρχε κάποια μορφή  μαντείας. Στο πέρασμα των αιώνων στης περισσότερες βασιλικές αυλές απασχολούνται Βασιλικοί  μάντεις και η θέση τους ασφαλίζονταν μόνο  και  σύμφωνα με την ακρίβειά τους.

Δεν υπάρχει σκληρός γρήγορος κανόνας για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον και πολλοί επιστήμονες θα υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για να στηρίξει τους ισχυρισμούς αυτούς. Αιώνες έχουν περάσει, αλλά έχουμε ακόμα πολλές μορφές μαντείας που ασκείται, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να ασκούν το να βρίσκουν,  με κλαδιά δέντρων  νερό / θησαυρό,  ραβδοσκόπων. Αν και μυστηριώδης δεν είναι η πρώτη που υποδεικνύουν ότι δεν είναι όλοι  μάντεις του μέλλοντος. Να θυμάστε πάντα το ρητό, "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".

Μερικές από τις πιο γνωστές δημοφιλείς μορφές μαντείας είναι κάρτες Ταρό, Ρούνοι, το Ι Τσινγκ, Crystal Ball Ατενίζοντας, κρυσταλλοσκοπία, Αστρολογία, αν και υπάρχουν πολλές μορφές μαντείας σε όλο τον κόσμο.

10 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο.


10 άνθρωποι που πούλησαν την ψυχή τους στο διάβολο

 Πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ψάχνουν τον εύκολο τρόπο να αποκτήσουν…
περισσότερη ευχαρίστηση πλούτο ή δύναμη. Κατά μια έννοια, είναι συναρπαστικό το μέχρι που μπορεί να φτάσει κανείς για να πετύχει ότι επιθυμεί περισσότερο. Στη λίστα που ακολουθεί θα δείτε 10 ανθρώπους που πιστεύεται πως στραφήκαν στο κακό για να αποκτήσουν ότι επιθυμούσαν…
10. Πάπας Συλβέστρος Β’
Ο Συλβέστρος Β’ ήταν ένας από τους πιο μορφωμένους ανθρώπους της εποχής του. Πολύ έμπειρος στα μαθηματικά, στην αστρονομία και στη μηχανική. Του πιστώνεται η επινόηση του υδραυλικού οργάνου, του ρολόι με εκκρεμές και η εισαγωγή των αραβικών αριθμών στη Δυτική Ευρώπη. Έγραψε επίσης βιβλία για τα μαθηματικά, τις φυσικές επιστήμες, τη μουσική, τη θεολογία και τη φιλοσοφία. Ήταν ο πρώτος Γάλλος Πάπας και σίγουρα ο πιο σημαντικός του 10ου αιώνα. Μετά το θάνατό του, άρχισαν να διαδίδονται φήμες ότι η μεγάλη νοημοσύνη του -και, κατά συνέπεια, η εφευρετική μεγαλοφυΐα του- ήταν το αποτέλεσμα μιας συμφωνίας με το διάβολο. Αυτό πιθανότατα οφείλεται στην τακτική επαφή του με μεγάλα επιστημονικά μυαλά του αραβικού κόσμου και η γενναία προσπάθεια του να ξεριζώσει τη σιμωνία (περιπτώσεις χειροτονίας ή προαγωγής κληρικών και μοναχών σε εκκλησιαστικό αξίωμα, με προσφορά οικονομικών ανταλλαγμάτων) στην Εκκλησία.
9. Νικολό Παγκανίνι
Ο Παγκανίνι είναι ένας από τους μεγαλύτερους βιρτουόζους του βιολιού. Έμαθε να παίζει μαντολίνο στα 5 του και μέχρι τα 7 τα είχε αρχίσει να συνθέτει. Ξεκίνησε να παίζει δημοσίως σε 12 αλλά στα 16 του κατέρρευσε και εξαφανίστηκε στον αλκοολισμό. Επανήλθε όμως και μέχρι τα 22 του ήταν ο πρώτος σούπερ σταρ της μουσικής. Μπορούσε να παίζει τρεις οκτάβες σε τέσσερις χορδές με μια έκταση του χεριού, ένα κατόρθωμα που είναι σχεδόν αδύνατο ακόμα και σήμερα. Μέχρι τα 23 του είχε συνθέσει τα «24 καπρίτσια» και για χρόνια κανένας άλλος βιολιστής δεν μπορούσε να παίξει μεγάλο μέρος της μουσικής του. Το παίξιμό του λεγόταν πως έκανε το κοινό να δακρύζει. Ένα από τα διάσημα κομμάτια του ήταν το «Le Streghe» δηλαδή ο Χορός των Μαγισσών. Το κοινό πίστευε πως ο Παγκανίνι είχε έρθει σε συμφωνία με το διάβολο για να παίζει τόσο «υπερφυσικά». Κάποιοι έφτασαν στο σημείο να ισχυρίζονται πως είδαν το διάβολο να τον βοηθά κατά τη διάρκεια των παραστάσεων του. Γι’ αυτό το λόγο του αρνήθηκε η τελευταία μετάληψη και το σώμα δεν θάφτηκε καθολικά στη Γένοβα. Έπρεπε να περάσουν 4 χρόνια και μια έκκληση προς τον Πάπα, για να επιτραπεί να μεταφερθεί το σώμα του στη Γένοβα, αλλά και πάλι δεν θάφτηκε. Τα λείψανά του τοποθετήθηκαν τελικά το 1876 σε ένα νεκροταφείο στην Πάρμα.
8. Ζιλ ντε Ρε
Ο Ζιλ ντε Ρε (Gilles de Rais) θεωρούνταν ευφυής, θαρραλέος και πολύ ελκυστικός με μαύρα γένια. Γεννημένος από μια από τις πιο διακεκριμένες οικογένειες στη Βρετάνη, έμεινε μόνος όταν ο πατέρας του πέθανε στα 20 του. Βρέθηκε με ανείπωτο πλούτο και δύναμη που τελικά τον οδήγησε στην πτώση του. Άρχισε να επιδεικνύει τον πλούτο του με γιορτές που τον οδήγησαν στη κατασπατάληση του και πάνω στην απελπισία του άρχισε να πειραματίζεται με τον αποκρυφισμό, υπό την καθοδήγηση κάποιου Francesco Prelati, ο οποίος του υποσχέθηκε πως θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ανακτήσει την περιουσία που είχε σπαταλήσει με τη θυσία παιδιών σε κάποιον δαίμονα ονόματι «Βαρόνο». Κατά τη διάρκεια ενός «ξεφαντώματος» βίασε, βασάνισε και δολοφόνησε 80 με 200 παιδιά. Δικάστηκε, καταδικάστηκε και εκτελέστηκε με απαγχονισμό και καύση.
7. Στρατηγός Jonathan Moulton
Ο Moulton ξεκίνησε ως μαθητευόμενος επιπλοποιός, αλλά το 1745 ξεκίνησε την καριέρα του στο στρατό της Νέας Αγγλίας. Το 1749 παντρεύτηκε και απέκτησε 11 παιδιά. Έγινε ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στο Νιου Χάμσαϊρ και αυτό οδήγησε στις μεταγενέστερες ιστορίες ότι είχε κλείσει κάποια συμφωνία με το διάβολο. Το 1769 το αρχοντικό που έκτισε σε μια φτωχή πόλη πουριτανών καεί ολοσχερώς. Οι φήμες τότε έλεγαν ότι ο Moulton είχε μια συμφωνία με το διάβολο πως θα του γέμιζε τις μπότες του με χρυσό μία φορά το μήνα σε αντάλλαγμα για την ψυχή του. Ειπώθηκε ότι ο Moulton σκέφτηκε έναν τέχνασμα και έβαλε τις μπότες του -με τις σόλες βγαλμένες- πάνω από μια τρύπα. Ο διάβολος, απόρησε γιατί δεν γέμιζαν οι μπότες και όταν ανακάλυψε το τέχνασμα θέλησε εκδίκηση. Πιστεύεται ότι όταν ο Moulton πέθανε το σώμα του εξαφανίστηκε από το φέρετρο του και αντικαταστάθηκε από ένα κουτί με νομίσματα που ήταν σφραγισμένο με μια εικόνα του διαβόλου. Ο Moulton θάφτηκε χωρίς κάποια ένδειξη και το μέρος είναι άγνωστο.
6. Urbain Grandier
Ο Urbain Granadier ήταν ένας Γάλλος καθολικός ιερέας ο οποίος κάηκε στην πυρά αφού καταδικάστηκε για μαγεία. Αγνόησε τον όρκο της ιερατικής αγαμίας και είναι γνωστό ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις με πολλές γυναίκες έχοντας αποκτήσει μάλιστα και μεγάλη φήμη. Το 1632, μια ομάδα από μοναχές από το τοπικό μοναστήρι των Ουρσουλινών τον κατηγόρησε πως τις έκανε μάγια, στέλνοντας το δαίμονα Ασμοδαίο, μεταξύ άλλων, για να τις κάνουν κακό και αναιδής πράξεις μαζί τους. Στη δίκη του, οι δικαστές, αφού τον βασάνισαν, παρουσίασαν έγγραφα που υποτίθεται ότι είχε υπογράψει και αρκετούς δαίμονες ως απόδειξη ότι είχε κλείσει μια διαβολική συμφωνία. Ήταν γραμμένα ανάποδα στα λατινικά και περιελάμβανε ακόμη και την υπογραφή του ο ίδιου του σατανά! Το κείμενο έλεγε τα εξής:
Εμείς, ο Εωσφόρος, ο Σατανάς, ο Βελζεβούλ, ο Λεβιάθαν, ο Ελιμί,
και ο Ασταρώθ, μαζί με άλλους, δεχτήκαμε σήμερα τη συμφωνία
με τον Urbain Grandier, ο οποίος είναι δικός μας. Σ’ αυτόν υποσχόμαστε
την αγάπη των γυναικών, το άνθος των παρθένων, το σεβασμό των μοναρχών, τιμές, λαγνείες και δυνάμεις.
Θα εκπορνευτεί για τρεις ημέρες. Το ξεφάντωμα θα τον ευχαριστήσει. Μας προσφέρει μια φορά
εντός του έτους μια σφραγίδα με αίμα, με τα πόδια που θα καταπατήσει τα ιερά της εκκλησίας και
θα μας κάνει πολλές ερωτήσεις. Με αυτό το σύμφωνο θα ζήσει είκοσι χρόνια ευτυχισμένος
στη γη των ανθρώπων και θα ενωθεί μαζί μας αργότερα στην αμαρτία εναντίον του Θεού.
Δεμένος στην κόλαση, στο συμβούλιο των δαιμόνων.
Εωσφόρος, Βελζεβούλ, Σατανάς
Ασταρώθ Λεβιάθαν Ελιμί
Οι σφραγίδες είναι για τον διάβολο, τον αφέντη και τους δαίμονες, πρίγκιπες του κυρίου.
Baalberith, συγγραφέας.
5. Τζουζέπε Ταρτίνι
Ήταν Ιταλός συνθέτης και βιολιστής και έχει γράψει πάνω από 400 έργα. Σε αντίθεση με τους περισσότερους συγχρόνους του, δεν έγραψε εκκλησιαστική μουσική ή όπερες, και έγραψε κονσέρτα για βιολιά και σονάτες. Περίφημη είναι η σονάτα του «Η τρίλια του διαβόλου». Η ιστορία πίσω από το έργο αυτό ξεκινά με ένα όνειρο. Φέρεται να είπε στον Γάλλο αστρονόμο Ζερόμ Λαλάντ ότι ονειρεύτηκε πως του εμφανίστηκε ο διάβολος και του ζήτησε να τον υπηρετήσει. Στο τέλος των μαθημάτων τους ο Ταρτίνι έδωσε στον διάβολο το βιολί του, για να δοκιμάσει τις ικανότητες του και ο διάβολος αμέσως άρχισε να παίζει με τέτοια δεξιοτεχνία που ο Ταρτίνι αισθάνθηκε να του κόβεται η αναπνοή. Όταν ξύπνησε ο συνθέτης αμέσως άρχισε να γράφει τη σονάτα, προσπαθώντας απεγνωσμένα να θυμηθεί ότι είχε ακούσει στο όνειρο. Παρά το γεγονός πως η σονάτα είχε μεγάλη απήχηση στο κοινό του, ο Ταρτίνι παραπονέθηκε ότι το κομμάτι απείχε πολύ ακόμα από αυτό που είχε ακούσει στο όνειρό του. Είχε γράψει, «είναι τόσο πολύ κατώτερό από αυτό που είχα ακούσει, που αν θα μπορούσα να επιβίωνα αλλιώς, θα είχα σπάσει το βιολί μου και θα σταματούσα τη μουσική για πάντα».
4. Κορνήλιος Αγρίππας
Ο Κορνήλιος Αγρίππας ήταν ο σημαντικότερος συγγραφέας της Αναγέννησης. Σπούδασε νομικά και ιατρική, αλλά ποτέ δεν απέκτησε πτυχίο. Θεωρούνταν μάγος, αποκρυφιστής συγγραφέας, θεολόγος, αστρολόγος και αλχημιστής. Ήταν ηγέτης του φεμινιστικού κινήματος και συχνά υπερασπίστηκε γυναίκες που κατηγορήθηκαν για μαγεία. Έγραψε 3 βιβλία για τον αποκρυφισμό που χρησιμοποιούνται και σήμερα. Το 1535 χαρακτηρίστηκε αιρετικός και καταδικάστηκε σε θάνατο. Δραπέτευσε και καθώς πήγαινε στο σπίτι του, αρρώστησε και πέθανε. Μετά το θάνατό του, κυκλοφόρησαν φήμες ότι καλούσε δαίμονες. Ειπώθηκε πως στο νεκροκρέβατο του, εμφανίστηκε από το πουθενά ένα μαύρο σκυλί που ήταν γνωστό του. Αυτό το μαύρο σκυλί επανήλθε σε διάφορους μύθους όπως στου Φάουστ και στον Γκαίτε έγινε το ο Μεφιστοφελής.
3. Ρόμπερτ Τζόνσον
Ο Τζόνσον ήταν ένας Αμερικανός μουσικός των Blues. Είναι 5ος στους 100 μεγαλύτερους κιθαρίστες όλων των εποχών του Rolling Stones. Ο θρύλος λέει ότι ήθελε να είναι ο καλύτερος κιθαρίστας και του δοθεί η εντολή να πάει σε ένα σταυροδρόμι. Εκεί συνάντησε τον διάβολο που συντόνισε την κιθάρα του, κάνοντας τον να κυριαρχεί στο όργανο. Ο Τζόνσον όχι μόνο δεν έκανε τίποτα για να διαλύσει τις φήμες, αλλά τις ενθαρρύνει κιόλας με υπαινιγμούς ότι είχε κλείσει και μια συμφωνία με τον πρίγκιπα του σκότους. Παρήγαγε 6 δίσκους πριν πεθάνει σε ηλικία 27 χρονών. Λέγετε πως πέθανε όταν τον έπιασαν να φλερτάρει μια παντρεμένη γυναίκα και εκείνη του έδωσε να πιει ουίσκι που πιστεύεται ότι ήταν δηλητηριασμένο από τον σύζυγό της. Θάφτηκε σε έναν ανώνυμο τάφο, η θέση του οποίου ακόμη ερευνάται.
2. Γιόχαν Φάουστ
Ο Δρ Γιόχαν Φάουστ ήταν ένας πλανόδιος αλχημιστής, αστρολόγος και μάγος της γερμανικής Αναγέννησης. Η ζωή του έγινε ο πυρήνας της δημοφιλούς ιστορίας του γιατρού Φάουστ από την δεκαετία του 1580, με αποκορύφωμα την τραγωδία του Άγγλου ποιητή Μάρλω «Η τραγική ιστορία του Δρ Φάουστ» το 1589 και τον Φάουστ του Γκαίτε. Ο θρύλος λέει ότι ο Φάουστ ήθελε μια ζωή γεμάτη απολαύσεις και έχοντας αναμειχθεί με τον αποκρυφισμό έμαθε πώς να καλεί το διάβολο, έχοντας κλείσει κιόλας συμφωνία μαζί του δίνοντας την ψυχή του σε αντάλλαγμα 24 χρόνων υπηρεσίας από το σατανά. Δυστυχώς, μετά από 16 χρόνια ήθελε να το σπάσει τη συμφωνία. Οι συνέπειες αυτής της προσπάθειας ήταν να δολοφονηθεί άγρια από τον διάβολο.
1. Άγιος Θεόφιλος των Αδάνων
Ο Άγιος Θεόφιλος ο Μετανοών ή των Αδάνων, ήταν κληρικός του 6ου αιώνα, ο οποίος λέγεται ότι είχε κάνει μια συμφωνία με το διάβολο να αποκτήσει εκκλησιαστική θέση. Η ιστορία του είναι σημαντική, μιας και είναι η παλαιότερη ιστορία συμφωνίας κάποιου με το διάβολο. Ο Θεόφιλος ήταν ο αρχιδιάκονος των Αδάνων της Κιλικίας στη σημερινή Τουρκία. Εκλέχθηκε παμψηφεί ως επίσκοπος, αλλά αρνήθηκε τη θέση λόγω της ταπεινοφροσύνης του και εξελέγη κάποιος άλλος στη θέση του. Όταν ο νέος επίσκοπος στέρησε άδικα της θέσης του αρχιδιάκονου από τον Θεόφιλο, ο Θεόφιλος εξέφρασε τη δυσαρέσκεια του για την ταπεινοφροσύνη του και έψαξε να βρει ένα μάγο για να τον βοηθήσει να επικοινωνήσει με το σατανά. Σε αντάλλαγμα ο σατανάς του ζήτησε να αποκηρύξει τον Χριστό και την Παναγία σε ένα συμβόλαιο που θα υπέγραφε με το ίδιο του το αίμα. Ο Θεόφιλος το έκανε και ο διάβολος τον έκανε επίσκοπο.
Χρόνια αργότερα, φοβούμενος για την ψυχή του, ο Θεόφιλος μετανόησε και προσευχήθηκε στην Παναγία για συγχώρεση. Μετά από 40 ημέρες νηστείας, η Παναγία του εμφανίστηκε και τον τιμώρησε προφορικά. Ο Θεόφιλος Την παρακάλεσε για συγχώρεση και Αυτή του υποσχέθηκε να παρέμβει στο Θεό. Έπειτα νήστεψε άλλες 30 ημερών, οπότε και η Παναγία του εμφανίστηκε ξανά, και του έδωσε άφεση. Ωστόσο, ο σατανάς δεν ήταν πρόθυμος να παραιτηθεί από τον Θεόφιλο, και μετά από 3 ημέρες όταν ο Θεόφιλος ξύπνησε βρήκε στο στήθος του το συμβόλαιο. Πήγε τότε το συμβόλαιο στο νόμιμο επίσκοπο και ομολόγησε όλα όσα είχε κάνει. Ο επίσκοπος έκαψε το έγγραφο, και ο Θεόφιλος ήταν πλέον απαλλαγμένος από το βάρος του συμβολαίου του.
crazygreekblogger.blogspot.com

Facebook Corporation "After March 15th the whole website shuts down,"

 

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful. "Facebook has gotten out of control," said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, "and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness." Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no longer be able to access their Facebook accounts. "After March 15th the whole website shuts down," said Avrat Humarthi, Vice President of Technical Affairs at Facebook. "So if you ever want to see your pictures again, I recommend you take them off the internet. You won't be able to get them back once Facebook goes out of business." Zuckerberg said that the decision to shut down Facebook was difficult, but that he does not think people will be upset. "I personally don't think it's a big deal," he said in a private phone interview. "And to be honest, I think it's for the better. Without Facebook, people will have to go outside and make real friends. That's always a good thing." Some Facebook users were furious upon hearing the shocking news. "What am I going to do without Facebook?" said Denise Bradshaw, a high school student from Indiana. "My life revolves around it. I'm on Facebook at least 10 hours a day. Now what am I going to do with all that free time?" However, parents across the country have been experiencing a long anticipated sense of relief. "I'm glad the Facebook nightmare is over," said Jon Guttari, a single parent from Detroit. "Now my teenager's face won't be glued to a computer screen all day. Maybe I can even have a conversation with her." Those in the financial circuit are criticizing Zuckerberg for walking away from a multibillion dollar franchise. Facebook is currently ranked as one of the wealthiest businesses in the world, with economists estimating its value at around 7.9 billion. But Zuckerberg remains unruffled by these accusations. He says he will stand by his decision to give Facebook the axe. "I don't care about the money," said Zuckerberg. "I just want my old life back." The Facebook Corporation suggests that users remove all of their personal information from the website before March 15th. After that date, all photos, notes, links, and videos will be permanently erased.

Αστρολογικό Κέντρο!

Είμαι η λύση.

Μην αφήνετε τα πράγματα να σας πάνε στραβά.

Αν έχετε κουραστεί?

Επαναφορά και Επιστροφή.

Η αγάπη σας έχει πρόβλημα?

Ένα παράδοξο φυτό που δεν «πεθαίνει» ποτέ!

Ένα παράδοξο φυτό που δεν «πεθαίνει» ποτέ!


Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό. Το «Ρόδο της Ιεριχούς» προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Ανήκει στην οικογένεια Selaginella lepidophylla και είναι γνωστό και με τις ονομασίες «Φυτό της Νεκρανάστασης» ή «Ρόδο της Παναγίας» (σ.σ. Λέγεται ότι την συνόδευε στο ταξίδι της στην Αίγυπτο και «άνοιγε» μόνο για χάρη της). Πρόκειται για ένα φυτό που αντέχει σε δύσκολες συνθήκες και, μάλιστα, δεν «πεθαίνει» ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Το παράδοξο με αυτό είναι ότι μπορεί να επιβιώνει για χρόνια στην ξερή κατάσταση, μέχρι να ζωντανέψει και να πρασινίσει με λίγο νερό στα χέρια σας (ακόμη και καυτό!). Πιο συγκεκριμένα, όταν οι συνθήκες για να ευδοκιμήσει δεν είναι οι κατάλληλες (δηλαδή υπάρχει ξηρασία στο φυσικό του περιβάλλον) μαζεύει τις ρίζες του και τα κλαδιά του και γίνεται μια ξερή καφετιά μπάλα που αφήνεται στον άνεμο.
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Μόλις βρεθεί σε υγρασία «μεταμορφώνεται» σε ένα καταπράσινο εντυπωσιακό φυτό που διατηρείται για αρκετό χρόνο και μπορεί ακόμη και να ανθίζει, ενώ ο κύκλος αυτός της ζωής του επαναλαμβάνεται για χρόνια…
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Η διαδικασία… πρασινίσματος είναι απλή και εύκολη αφού το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι να το βρέξουμε ολόκληρο με λίγο νερό και να το τοποθετήσουμε σε ένα ρηχό σκεύος. Τα υπόλοιπα τα κάνει από μόνο του…
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Μέσα σε λίγες ώρες γίνεται καταπράσινο ενώ στην τελική του μορφή θυμίζει ένα μεγάλο ανοιχτό «τριαντάφυλλο» πράσινου χρώματος! Μόλις το νερό τελειώσει το φυτό «μαζεύεται» ξανά και ξεραίνεται, φτάνοντας πάλι στην πρότερη μορφή του. Όποτε και αν του ρίξουμε νερό θα ξεκινήσει την ίδια διαδικασία από την αρχή.
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
Μαγικό ή θαυμαστό, όπως κι αν το χαρακτηρίσετε, το «Ρόδο της Ιεριχούς» εκπλήσσει με τις ιδιότητές του, αποτελώντας -αν μη τι άλλο- σύμβολο της αιωνιότητας, της μακροζωίας, του άφθαρτου και του αθάνατου της ψυχής!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!
perierga.gr - Ένα παράδοξο φυτό που δεν "πεθαίνει" ποτέ!

Η χώρα μας, όμορφη και πλούσια


Η χώρα μας, όμορφη και πλούσια, ζωντανά, χωρίς αμφιβολία, σε ένα μεγάλο κοινωνικό μετασχηματισμό. Πλούτωνας στον Αιγόκερω έφερε αυξήσεις των τιμών από το 2009. Μέχρι το 2014 η τάση των τιμών προς τα επάνω θα παραμείνει σταθερή με κάποιες σταγόνες που θα επηρεάσουν την οικονομία. Στη συνέχεια μέσα στο 2012 η τάση είναι προς μια οικονομική κρίση στο εθνικό τραπεζικό σύστημα, η περαιτέρω αύξηση του πληθωρισμού και την περαιτέρω υποτίμηση της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια του 2012,

Κατά τη διάρκεια του 2012, ο Πλούτωνας θα παραμείνει σε τετράγωνο με τον Ουρανό στον Κριό για μεγάλα χρονικά διαστήματα, έτσι ώστε, ανταγωνισμούς και πολέμους ενάντια στην κακή χρήση της πυρηνικής ενέργειας. Θα δούμε πώς οι συγκρούσεις αυξάνονται στο Ιράν και τη Βόρεια Κορέα στις χώρες του ΟΗΕ και συμμάχων. Οι νέες διαφωνίες εδάφους στη Μέση Ανατολή. Επίσης, μεγάλες ανακαλύψεις των μεγάλων πράξεων διαφθοράς σε κυβερνήσεις της Λατινικής Αμερικής και σεξουαλικά σκάνδαλα στο τζετ σετ και διεθνή διασημοτήτων. Τρομοκρατικά κινήματα, ένοπλες ομάδες ανταρτών και του λαθρεμπορίου ναρκωτικών θα αρχίσουμε να μετράμε μέρες από την ύπαρξη τους. Ο Πλούτωνας θα έρθει με όλα για το 2012. Σεισμοί, πλημμύρες, τυφώνες, τσουνάμι, θα επιδιώξει την άρση από τα θεμέλια της γης για να φέρει στο προσκήνιο νέα εδάφη. Ο πλανήτης που αγωνίζεται για τον εντοπισμό σφαλμάτων και την επιβίωση του, δεν θα ησυχάσουμε μέχρι να το κάνη.