Η Μαντεία

Αυτή είναι η τέχνη που προλέγει το μέλλον. Έχει υπάρξει σε πολλές μορφές και σε όλους τους πολιτισμούς. Οι επαγγελματίες της μαντείας  στην πάροδο των ετών επεκράτησαν  και σαν τους προφήτες,  σαμάνοι, μάγισσες, μάγους, μέντιουμ, μάγοι-γιατροί ή άτομα που λέγεται ότι έχουν υπερφυσικές δυνάμεις. Ειδικευμένοι μάντεις χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους και ορισμένοι υποστηρίζουν την κατανόηση της ανθρώπινης ψυχολογίας, μπορεί να μην έρχονται πάντα σε μορφή πρόβλεψης, αλλά και ως συμβουλή που δίνεται θα αναδείξει τα προβλήματα που μπορεί να  παρουσιαστούν. Είναι αλήθεια ότι σε κάθε πολιτισμό μέχρι σήμερα  πάντα υπήρχε κάποια μορφή  μαντείας. Στο πέρασμα των αιώνων στης περισσότερες βασιλικές αυλές απασχολούνται Βασιλικοί  μάντεις και η θέση τους ασφαλίζονταν μόνο  και  σύμφωνα με την ακρίβειά τους.

Δεν υπάρχει σκληρός γρήγορος κανόνας για το πώς οι άνθρωποι μπορούν να προβλέψουν το μέλλον και πολλοί επιστήμονες θα υποστήριζαν ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη για να στηρίξει τους ισχυρισμούς αυτούς. Αιώνες έχουν περάσει, αλλά έχουμε ακόμα πολλές μορφές μαντείας που ασκείται, μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να ασκούν το να βρίσκουν,  με κλαδιά δέντρων  νερό / θησαυρό,  ραβδοσκόπων. Αν και μυστηριώδης δεν είναι η πρώτη που υποδεικνύουν ότι δεν είναι όλοι  μάντεις του μέλλοντος. Να θυμάστε πάντα το ρητό, "ότι λάμπει δεν είναι χρυσός".

Μερικές από τις πιο γνωστές δημοφιλείς μορφές μαντείας είναι κάρτες Ταρό, Ρούνοι, το Ι Τσινγκ, Crystal Ball Ατενίζοντας, κρυσταλλοσκοπία, Αστρολογία, αν και υπάρχουν πολλές μορφές μαντείας σε όλο τον κόσμο.