Ασπρόμαυρη μαγεία...

"Το αντίθετο της μαύρης μαγείας είναι η λευκή μαγεία." Αυτό είναι αναληθές. Όλα τα είδη της μαγείας βασίζονται και γύρω από τις ιδέες ειδωλολατρική. Ωστόσο, οι διαφορές μεταξύ του τι θεωρείται μαύρη μαγεία και η λευκή μαγεία είναι συζητήσιμες, αν και γενικά εμπίπτουν στις εξής γενικές κατηγορίες:

Όλα τα ως Μια θεωρία αναφέρει ότι όλες οι μορφές της μαγείας είναι κακό, ανεξάρτητα από το χρώμα (λευκό ή μαύρο), με την άποψη αυτή γενικά εφόσον συνδέεται με τον σατανισμό . Οι άνθρωποι που διατηρούν την παρούσα γνωμοδότηση περιλαμβάνονται αυτές που ανήκουν σε περισσότερους κλάδους της Χριστιανισμού [1], και το Ισλάμ [2] .

Οι σκοτεινοί θεωρία δηλώνει ότι Δόγμα μαύρη μαγεία είναι η εξουσία του σκότους, που θεωρείται συνήθως από αριστερή σκοπιά. Αυτό μπορεί ή δεν αντίθεση με λευκή μαγεία, ανάλογα με την αποδοχή του χρήστη του δυϊσμού.

Οι διαφορές Τυπική θεωρία αναφέρει ότι οι μορφές και τα συστατικά της μαύρης μαγείας δεν είναι οι ίδιες λόγω των διαφορετικών στόχων ή των συμφερόντων όσων χύτευσης επιβλαβών ξόρκια από εκείνα των λευκών. Επιβλαβείς μαγείας τείνει να συμπεριλάβει συμβολισμό που φαίνεται επικίνδυνη ή επιβλαβή για τον άνθρωπο, όπως οι απότομες, τόνισε, φραγκοσυκιές, καυστική, καθώς και ζεστό στοιχείο (α) σε συνδυασμό με πολύ προσωπικά αντικείμενα από το στόχο τα μάγια του (τα μαλλιά τους, το αίμα, ενθύμια, κλπ.). Αυτή η διάκριση μπορεί να παρατηρηθεί κατά κύριο λόγο στην μαγεία λαϊκή , αλλά αφορά σε άλλα είδη της μαγείας, επίσης.

Η θεωρία αναφέρει ότι τόσο μαύρη και λευκή μαγεία είναι εντελώς διαφορετική από τη βάση και είναι μοναδικά καταφέρει, έστω και αν έχουν παρόμοια αποτελέσματα. Αυτή η στάση είναι συχνά παρουσιάζονται σε μυθοπλασία, και ως εκ τούτου, οι δύο κατηγορίες της μαγείας χρηστών απεικονίζονται ως δύο ιδεολογικά και διαμετρικά αντίθετες. Στην Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών , τα ξωτικά θεωρούν ότι είναι περίεργο το γεγονός ότι ο άνθρωπος και τα Χόμπιτ μπορεί να χρησιμοποιήσει ακόμη και μία μόνο λέξη, «μαγεία», που αναφέρεται σε δύο μορφές, ανάλογα με την Elvish γλώσσες τους θεωρούν επίσης γλωσσικά ως εντελώς ξεχωριστές και άσχετες.

Του χωριστού αλλά Equal θεωρία αναφέρει ότι η ασπρόμαυρη μαγεία είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα, τα οποία διαφοροποιούνται μόνο από πρόθεση πέρας τους στόχους και Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, το ίδιο ξόρκι θα μπορούσε να είναι είτε άσπρο ή μαύρο (βλ. γκρι μαγεία )? χαρακτήρας του καθορίζεται από το τελικό αποτέλεσμα της τα μάγια. Η πλειοψηφία των θρησκειών ακολουθούν αυτή την πίστη, όπως και το υπόλοιπο της φαντασίας που δεν ακολουθεί την θεωρία. Με την ερμηνεία αυτή, ακόμη και αυτές τις περιόδους συνήθως θεωρείται ως καλό μπορεί να γίνει κατάχρηση, ούτως θεραπεία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την ανάπλαση του σώματος στο σημείο του καρκίνου, για παράδειγμα.

Ήλιου και της Σελήνης Magic-παραπέμποντας στο φως (ή «λευκή») μαγεία είναι η μαγεία του ήλιου ή της ημέρας, και Dark (ή "Μαύρη") μαγεία είναι η μαγεία του φεγγαριού ή της νύχτας. Αυτή η ερμηνεία δεν έχει καμία σχέση με την «καλή» ή «κακό», αλλά έχει να κάνει με το φυσικό κύκλο ημέρας και νύχτας. Αλλά πάλι, όλα εξαρτώνται από την πρόθεση επαγγελματίες-ακόμη και το "λευκό" ή "ημέρα" μαγεία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κακό σκοπό και εξακολουθούν να είναι «λευκό» μαγεία. Είναι ένα πρόσωπο ή μια ιδέα που έχει να κάνει με την πρόθεση ή τη φύση του να είναι απειλητικό.