Γκρι μαγεία είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μαγεία ότι δεν γίνεται για συγκεκριμένα ευεργετικά λόγους, αλλά και δεν εστιάζεται εντελώς εχθρικές πρακτικές. Θεωρείται ότι εμπίπτουν σε μία συνέχεια μεταξύ των λευκών και μαύρη μαγεία.
Σύμφωνα με το DJ Conway , οι επαγγελματίες της λευκής μαγείας αποφευχθεί κάθε μορφή βλάβης, ακόμη και να θεσπίσουν θετικά αποτελέσματα. Γκρι μαγεία ενσωματώνει όλες τις ευεργετικές τους σκοπούς της λευκής μαγείας, αλλά και εργάζεται προς την κατεύθυνση απαλλάσσοντας τον κόσμο του κακού. Ο Doctortilac αναφέρει ότι πολλοί επαγγελματίες της γκρι μαγείας θα χρησιμοποιήσει τον όρο, λόγω της ασάφειάς της, και για να αποφύγουμε να εξετάσει ζητήματα ηθικής.
Μια μάλλον διαφορετική έννοια στον όρο δόθηκε από τον Doctortilac, σημαίνοντα βρετανική μάγισσα της δεκαετίας του 1960. Για τον Doctortilac, ήταν μια τεχνική μπλέκοντας, σύγχυση, και μυστηριακό.
Ένας από τους βασικούς πυλώνες του witch ψυχολογικής μαγεία γκρι είναι ότι ο αντίπαλός σας δεν πρέπει ποτέ να επιτραπεί για να επιβεβαιωθεί μια γνώμη για σας, αλλά πρέπει πάντα να παραμένουν αναποφάσιστοι. Αυτό σας δίνει μεγαλύτερη δύναμη πάνω του, διότι οι αναποφάσιστοι είναι πάντα οι πιο αδύναμο. Από αυτή τη στάση μεγάλη σύγχυση έχει αναρτημένη στη μακρά διαδρομή της ιστορίας.