Παρασκευή και 13 παρουσιάζεται όταν η δέκατη τρίτη ημέρα του μήνα πέφτει την Παρασκευή, που η δεισιδαιμονία κρατάει να είναι μια μέρα κακής τύχης. Στο Γρηγοριανό ημερολόγιο, η ημέρα αυτή γίνεται τουλάχιστον μία φορά, αλλά, το πολύ τρεις φορές το χρόνο. 13η ημέρα κάθε μήνα, θα πέσει την Παρασκευή, αν το μήνα αρχίζει την Κυριακή.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που είναι προληπτικοί για την Παρασκευή και 13. Ωστόσο, πολλοί δεν έχουν μια πλήρη κατανόηση της σημασίας αυτής της ημέρας. Έχει διατυπωθεί η άποψη ότι η Παρασκευή έχει θεωρηθεί άτυχος ημέρα, γιατί, σύμφωνα με τη χριστιανική Αγία Γραφή και την παράδοση, ο Ιησούς σταυρώθηκε την Παρασκευή.

Η πραγματική προέλευση της δεισιδαιμονίας, όμως, φαίνεται επίσης να είναι μια ιστορία της Σκανδιναβικής μυθολογίας. Παρασκευή ονομάζεται για Frigga, το ελεύθερο πνεύμα η θεά του έρωτα και της γονιμότητας. Όταν Νορβηγοί και γερμανικές φυλές ασπάστηκαν τον Χριστιανισμό, Frigga εξορίστηκε στην ντροπή σε μια βουνοκορφή και επισημαίνονται μια μάγισσα. Πίστευαν ότι κάθε Παρασκευή, η μοχθηρό θεά συγκαλούσε συνεδρίαση με άλλες έντεκα μάγισσες, καθώς και ο διάβολος - μια συλλογή των δεκατριών - και απεικονίζονται άρρωστος στροφές της μοίρας για την επόμενη εβδομάδα.

Για πολλούς αιώνες στη Σκανδιναβία, η Παρασκευή ήταν γνωστή ως "Σάββατο Μάγισσες". με την Παρασκευή το 13ο που έχει μια ακόμα βαθύτερη πιο σκοτεινή σημασία.

Στην πραγματικότητα, την Παρασκευή το 13ο μπορεί να είναι μια πολύ τυχερή μέρα. Η Παρασκευή, επίσης, συνδέεται με την Αφροδίτη, τη ρωμαϊκή θεά της αγάπης, της ομορφιάς και της γονιμότητας και την Παρασκευή θεωρείται από πολλούς ειδωλολάτρες ως η καλύτερη ημέρα για να εκτελέσει οποιαδήποτε magick σχετικών με τους τομείς της Αφροδίτης »εμπειρογνωμοσύνη: την αγάπη, τη γονιμότητα και την ομορφιά.

Ο αριθμός 13 έχει ένα μαγικό αριθμό από τα των αρχαίων Αιγυπτίων πρώτη απεικονίζεται Κλίμακος της αιώνιας ζωής. Πίστευαν ότι υπήρχαν δώδεκα βήματα στη σκάλα προς την αιώνια ζωή και τη γνώση και να λάβουν το δέκατο τρίτο βήμα σημαίνει να περάσει από το θάνατο στην αιώνια ζωή. Δεκατρία, για τους Αιγύπτιους, συνδέθηκε με την αθανασία.

Ο αριθμός 13 στην θρησκεία Coperos (μικρού πολιτισμού στη Βραζιλία), είναι σαν μια σειρά Θεό. Όλα τα coperos οφείλει να γνωρίζει ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα. Στο Sikhism, ο αριθμός 13 θεωρείται ένα ειδικό αριθμό από τις 13 είναι tera σε Punjabi, που σημαίνει επίσης και "δικά σας" (όπως "είμαι δική σου, Κύριε»).

Υπάρχουν και άλλες έννοιες του τον αριθμό 13? Υπάρχουν δεκατρείς Σεληνιακή κύκλοι μέσα σε ένα χρόνο, το αρχαίο σεληνιακό ημερολόγιο είχε 13 μήνες, ένα παραδοσιακό άντρο βρικολάκων έχει 13 μέλη, Ρωμαίοι απαιτούν 13 επισκέπτες να παρίσταται σε γάμους, σε ηλικία πίστη εβραϊκά 13 θεωρείται να είναι ενήλικος, υπάρχουν 13 παίκτες σε ένα rubgy ομάδα και υπάρχουν 13 φύλλα από κάθε χρώμα σε μια τράπουλα.